DEV Community

loading...

Discussion on: New layout needs feed back

Collapse
emgodev profile image
Michael • Edited

The problem with the new layout, is that type of design has all your content 'hang' off the header, and the reason that becomes a problem, is when your tools on the page have default sizes so large and empty. I could be wrong, but you might know that you don't need all that space as there are two navigation bars on the home page, even though the one does take up that space well. You could have utilize the sidebar in your original design more; perhaps you could take any new designs you made, and incorporate them into the old layout, or vice-versa?

It's hard to say what you should do without knowing your intentions long-term.

For 4th incomplete iteration I'm working on at this moment, I'm still taking this asynchronous approach I love. Hey I'm frontend, I can't help it. My vision is just loading my content into a viewer. I might have some independent pages here and there, but it would still fit into the design. I hope to have the mobile display's viewer slide up from the bottom, and have actions in the viewer that will hide it or rewind to previously clicked posts/code demos.

michael.goldspinner.me/

My previous designs have always felt like I could not fill the pages enough, or that the pages would stretch too far down, so I hope sharing this as an example is helpful?

Collapse
dechamp profile image
DeChamp Author

Thank you, I appreciate you taking the time to give me feed back. Your'e right. the nav is eating up most of the page. I had actually thought about moving the subnav to the side, like the old site so it's got the best of both worlds. But I forgot about that when I started to layout it out in affinity designer. But You're right, i Need to focus on the content. I like how simple your site is. Content first.

Collapse
emgodev profile image
Michael

I'm glad it could help, and thanks!

Collapse
emgodev profile image
Michael • Edited

I didn't really say what I liked more though so: I kinda like the old one, it felt more original in a way...warmer. Perhaps it was your gut decision on the design that showed through?