DEV Community

loading...

Discussion on: DNS Record Crash Course for Web Developers

Collapse
nhlanhla_illot profile image
Nhlanhla Hasane • Edited

Hi Chris, i recently finished developing my portfolio using Angular8, and then yesterday i did register for a domain with netlify which costed about $16.99
after registration it did gave me those option to setup the A , CNAME, AAA records but i was still busy with some functionality of my portfolio. So i'd just brushed it off that i will do all that set up once i am done fixing the error on the IDE. So now i've deployed my site, the site is live but got an error when i clicked on its link' error : "Page not found, Looks like you've followed a broken link or entered a URL that doesn't exist on this site. " '

I have reached to out to support, its been almost 5 hours without any response

Collapse
ben profile image
Ben Halpern

Maybe a post in the help tag could help get you to the bottom of this?

#help

A place to ask questions and provide answers. We're here to work things out together.
Collapse
nhlanhla_illot profile image
Nhlanhla Hasane

Thank you will do so. Ben

Collapse
chrisachard profile image
Chris Achard Author

Hm; I haven't actually bought a domain through netlify before (I buy them outside of netlify and setup DNS separately), so I'm not 100% sure what might be happening, but I have a few ideas:

  1. Can you access the site directly with the "your-app.netlify.com" address? (if not, then it's not deployed correctly, so changing DNS stuff won't do anything)

  2. Can you access the domain part of netlify and check to see if the domain is "Verified"? (it turns green with no warning symbol)

  3. If the dns records are there and the site is working directly, it's possible it's a DNS cache issue - though 5 hours is usually enough in my experience for it to clear and fix itself, so that doesn't sound like it...

Does that help at all?

Collapse
nhlanhla_illot profile image
Collapse
nhlanhla_illot profile image
Nhlanhla Hasane

The thing is i developed the site using vscode and then push my commits to its repo on github, and i fetched from github to netlify. Which deployed without any error. "My-app.netflify.com" is the one that's giving me the "Page Not Found Looks like you've followed a broken link or entered a URL that doesn't exist on this site." error and when i used my registered domain it want to DNS configuration. " to set up https. It's rollcoaster ride to be honest/

Thread Thread
chrisachard profile image
Chris Achard Author

ah, if the direct netlify link doesn't work, then it's not a DNS issue - something went wrong with deploying your site. Under "deploys", make sure there is at least one successful build, and then click that link directly to see if it's working.

Hope you can figure it out! (sorry, can't help much if it's a deploy issue... keep trying/waiting for netlify support I suppose).