DEV Community 👩‍💻👨‍💻

Cover image for Aws Interview Question |2020
Kat Holder
Kat Holder

Posted on

Aws Interview Question |2020

If you’re inquiring about the aws interview questions, we’ll assume you’ve made up your mind and are already preparing for the AWS career.

We will discuss in this article how you can prepare for an aws interview questions.

The corporate world of today is undergoing a major shift in the way corporations and organizations work. Everything is digitizing and the emergence of cloud computing platforms has worked as a major driver behind these developments.

Nowadays, for so many of their activities, most companies are using or preparing to use cloud computing, resulting in a huge spike in the requirement of cloud professionals.

Over the years, the demand and need for AWS have seen a huge increase, and it is considered the best platform that provides cloud computing solutions.

AWS has been trending in the market for quite a while now and it’s here to stick because-

It is reliable
Scalable
User friendly
Cost-efficient
These aws interview questions and answers are suitable for both fresher’s and experienced professionals. It will help you to clear your all doubts/ queries and prepare yourself well to face the aws interview questions.

Question 1. Explain What you Understand by AWS?
Answer-

AWS is short for Amazon Web Services and it is Amazon’s robust, emerging cloud computing platform that provides a combination of infrastructure as a service (IaaS), platform as a service ( PaaS) and packaged software as service (SaaS) offerings.

AWS services provide tools such as compute power, database storage, and content delivery services to an organization.

Question 2. What is the Significance of Buffer in Amazon Web Services?
Answer-

An Elastic Load Balancer guarantees that the incoming traffic is optimally distributed across different AWS instances. A buffer will sync up individual elements and additionally make the arrangement elastic to a burst of load or traffic.

The elements are susceptible to work in unstable ways to receive and process requests. The buffer provides a balance between different apparatuses and lets them operate at the same pace to provide faster services.

Question 3. Can you Explain the 3 Basic Types of Cloud Services?
Answer-

The 3 core cloud service types are:

Computing
Storage
Networking

Here are some of the AWS products which are developed using the 3 forms of cloud service:

Computing– Including EC2, Elastic Beanstalk, Lambda, Auto-Scaling, Lightsat, and others.
Storage– Including S3, Elastic Block Storage, Glacier, Elastic File System.
Networking– Including VPC, Route53, Amazon CloudFront

Question 4. What do You Understand by S3?
Answer-

S3 is short for Simple Service Service. S3 interface is used for the storage and retrieval of any amount of data from anywhere on the internet, at any time. For S3 the model of payment is “pay as you go.”

Question 5. What is the Meaning of AMI?
Answer-

AMI is short for Amazon Machine Image. It is a blueprint that provides the details needed to launch an instance (an operating system, an application server, and applications), which is a replica of the AMI running in the cloud as a virtual server. You can start instances from as many diverse AMIs as you need.

Question 6. Explain Auto-scaling
Answer-

Auto-scaling is a feature that allows you to provide and launch new instances when demand occurs. It allows you to increase or decrease resource efficiency automatically as compared to demand.

Question 7. What is the Relationship Between an Instance and AMI?
Answer-

You can initiate various kinds of instances from one single AMI. An instance type defines the hardware used for your instance on the host computer.

Each type of instance offers various memory and computer capabilities. Once you launch an instance, it appears to look like a traditional host, and as we would with any computer, we can converse with that.

Question 8. What is DDoS Attack?
Answer-

In the event of a Distributed Denial of Service ( DDoS) attack, the attacker uses several compromised or controlled sources to generate the attack. DDoS attacks can generally be separated by which layer of the Open Systems Interconnection ( OSI) model they are attacking.

The native tools that can help you deny the DDoS attacks on your AWS services are:

AWS Shield
AWS WAF
Amazon Route53
Amazon CloudFront
ELB
VPC

Question 9. What All does An AMI Include?
Answer-

An AMI has the following elements to it:

A root volume template for the instance
Launch permissions decide which AWS accounts the AMI can use to launch instances.
A block mapping tool, which defines the volumes to be attached to the instance when it is started.

Question 10. What is Amazon EMR?
Answer-

EMR is a survived cluster stage that allows you to interpret data structure functioning before intimation.

On the Amazon Web Services, Apache Hadoop and Apache Spark help you research a huge amount of data. Using Apache Hive, and using other relevant open-source designs, you can prepare data for analytics goals and marketing intellect workloads.

For a better Overview Checkout this article - https://codersera.com/blog/51-top-aws-interview-questions/

Top comments (0)

Build Anything...


Use any Linode offering to create something for the DEV x Linode Hackathon 2022. A variety of prizes are up for grabs, inculding $1,000 USD. 👀

Join the Hackathon <-